2012 m. vasario 14 d., antradienis

RGB mood lamp

Nieko nekonstravau rudenį, galvoju reikia bent kažką laisvu laiku veikti, ne vien žiūrėti TV ar sėdėti prie kompo :) Taigi ėmiausi gamintis RGB lempą.
Schema ir programa valdikliui imta iš čia:  http://picprojects.org.uk/projects/rgb/index.htm.
Ten taip pat rasite ir informacijos apie veikimą, efektų sąrašą ir t.t.
PCB braižiausi pats - duotos forma netiko, nes jau buvau sugalvojęs daryti  trikampio formos cilindrinę lempą, be to, nebuvo numatytas 12V stabilizatorius LED'ams. Jeigu kam reikės pcb, bus pasidalinta.
Susipirkau detales, pradėjau gamybą:



Veikimo paįvairinimui, pridėjau kontaktų porą (nuotraukoje matosi jungtys su oranžiniais laidukais), kuriuos sujungiant tiesiogiai arba sukryžiuojant galima padaryti kad lempos galuose esantys diodai šviestų skirtingomis spalvomis.




Lempą dariau iš organinio stiklo, jį pašiaušdamas stambesniu švitriniu popieriumi iš abiejų pusių ir taip padarydamas jį matiniu:

 Klijavau naudodamas karštus permatomus klijus, kuriai puikiai pasiduoda apdirbimui:

Testas:


Užsisakinėjant Lemonoje detales, nebuvo vietoje PIC12F629 valdiklio, tai ėmiau PIC12F675, nepamaniau net, kad gali kilti kokių problemų, tačiau kilo: įrašius duotą HEX (nekreipiau kažkodėl dėmesio į užrašą, kad jis skirtas 629-tam), pastebėjau, jog yra "aštrus" perėjimas tarp efektų, kuomet staiga pakinta spalva, įrašius grupės draugui HEX į 629-tą, tokios problemos nebuvo. Sakysit o kur problema, juk tereikia perkompiliuot kodą 675-tam kodą ir perrašyt, tačiau čia ir problema, kad nebeina perrašyti HEX, programatorius tiesiog "nebemato" valdiklio. Na ir tiek to, pagalvojau :)

O štai ir video:

Ačiū už dėmesį ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą